Kesä on mennyt nökäjään vähän ohi päivityksen kanssa. Kerrotaan sen verran kesän kulusta, että juoksuthan tuli molemmille yhtä aikaa, joten siinä meni monta viikkoa treeniaikaa pois. Sit on ollut työpäiviä ja kerran jopa unohdin treenit. :P Mut joitain kertoja on käyty. Unna kun on saanut hienoja kirjavia muka-pentuja, Taika on päässyt agia enempi kokeileen. Ekalla kerralla mentiin vaan muutamaa yksittäistä estettä. Viime viikolla Taika sai mennä jo kokonaisia ratoja. Unnan kanssa kun treenattiin yksitelleen kaikki esteet, Taikan kans on alotettu suoraan meidän radoista. Ja arvatkaa mitä? Se on menny hienosti!

Mä vaan edelleen tuppaan tekeen Taikalle saman, minkä Unnalle eli houkutella, pitää namia nenäs kii puomilla, vaik se vaan hidastaa Taikaa ym ym. Ohjaaja sanoikin, et 'ei sun tarvi namia siinä pitää, Taika menee sen ilmankin, se on rohkea koira'. :) Ja kepeillä se sanoi, että 'sun tarvii opetella nopeampi tekniikka, koska sulla on nyt nopeampi koira'. Siis Taika on NOPEAMPI kuin Unna!?!   :O   :D    Uskomatonta!!!! Taika, jota mä lenkillä vedän perässä, koska se ei halua kävellä, saati juosta! Se sama koira muuttuu agilitykentällä vauhdikkaaksi, äänekkääksi (haukkuu koko ajan innosta soikeena) ja iloiseksi haukuksi! Mikä muutos! Taika oikeasti juoksee esteet ihan innoissaan eikä haittaa, vaikkei estettä ole koskaan nähnytkään! Puomille meni siitä vaan. Keinua vähän meinas jännätä lopussa, mut meni hienosti. Kepit onnistuu kun vettä vaan, kunhan mä olen nopea, enkä hidasta Taikaa! Esteitten yli pomppaa korkeelta ja hirveellä innolla. Siis uskomaton koira!!!

Viime viikolla Taikaa vähän putki jännitti ja vedettiin se suoraksi. Meni hienosti. Tänään oli kaksi putkea, joista kummastakin piti mennä kaksi kertaa tän pitkän ja vaikean radan aikana. Putket oli U:n mallisia, mut kulmat kuitenkin vähän terävät. Vaikea siis. Ekalla kierroksella meni hienosti kummastakin ja nää siis ensimmäiset mutkalla olevat putket taikalla!! Silti meni. Ekat kaks meni hyvin, sit vähän jännitti ja jouduin monta kertaa lähettämään, mut joka kerta kuitenkin sit meni sinne. Alko oleen ulkona jo pimeäkin toisella kierroksella, et sekin saattoi vaikuttaa. Putki pimeni entisestään.

A-este tuli tänään ekaa kertaa. Taika meni sen vikkelästi ylös ja vikkelästi alas, kun en tajunnut himmata. Mentiin uudestaan ja sanoin ajoissa odota, niin typy osasi hidastaa vauhtia ajoissa. Jatkossa menikin sen sit itsenäisesti rauhallisesti alas, et pystyi pysähtymään. Puomin kontaktillakin pelkkä seis sana riittää niin Taika pysähtyy. Siis oikeesti. Aivan mahatava koira!! Harmittaa niin vietävästi, et on C/D lonkat. Muuten treenaisin sen kisakuntoon. :) Mut niin korkeita hypyt et en taida uskaltaa sillä ottaa.

Kyselin mahdollisuutta toiseen treenikertaan viikossa ja mahdollisesti pääsen muutaman mukaan, jos joskus menevät treenaamaan omillaan. Pitää vain opetella käyttämään sitä palstaa, jossa kirjoittelevat. :) En meinaa koskaan muistaa sitä katsoa. Sit saa toisinaan ainakin vähän extra treeniä. :)

Taika on kyllä yllättänyt mut ihan totaalisesti tykkäämällä agilitysta. Se ei meinannu autoonkaan tulla millään tänään. :) Voi että kun oli kivaa. :)