Taas oli aika käyttää Taikan lääkärikuluvakuutusta. :/ Typy reuhosi kavereitten kanssa toissapäivänä ja vingahti tosi lujasti kesken kaiken. Hammasta tuli muille, jos lähelle menivät. Hieroin hetken ja sen jälkeen Taika käveli omia menojaan muiden telmiessä. Sama tapahtui kerran aiemmin Unnan kanssa aitauksessa. 

Nyt kipu kesti pitempään. Eilen käveli, vaikkakin jotenkin täksöttäen. Tänään herätessä ei varannut jallalle. Linkutti koko ajan, ei mennyt aamupissallekaan. Selvästi sattui lujaa. Lekurissa kehoitettiin sinne menemään, joten sinne matka vei. Jouduin ensin kantaan Taikan sisään, koska se tuntee jo paikan. Sit jouduin kantaan sen huoneeseen, koska se pyristeli vastaan.

Lääkäri yritti selvittää, mistä sattuu. Väänteli jalkaa sen, mitä sai. Taika pisti hanttiin niin lujasti, et sain tehdä töitä, et se pysy pöydällä. Polvea ei saanut tarkistettua, kun ei Taika pitänyt sitä rentona, mutta kipu saatiin paikallistettua takajalan lähentäjä-lihakseen. Hoitona kortisonia suoraan lihakseen, mikä tarkoitti, että vastustelun vuoksi se piti laittaa kevyeen nukutukseen. Kun kerran unten maille meni, otettiin epäviralliset lonkkakuvat, joista tarkastettiin ettei nivelrikkoa ole. Lonkat näytti hyviltä, ei nivelrikkoa. Polvet tuntui myös hyvältä, kun nukutuksessa ne katsoi. Ei löysyyttä. Samaan syssyyn otettiin viralliset kyynärkuvat. Lekurin mielestä ne näytti hyviltä, mutta kennelliiton lääkäri Liman sen viimeisen sanan sanoo. Jäämme sitä siis odottamaan.  Siitä ei koskaan tiedä, mikä lopullinen tulos on.

Taikalle laitettiin piikki suoraan lihakseen. Lekuri meinas, että voi olla revähdys tai rasitusvamma. Että tän tyypin vammat voi muuttua kroonisiksi ja sit niitä on vaikea parantaa. :/ Mutta nyt tämä lääke plus kaksi viikkoa lepoa. Sen jälkeen on ennen jokaista leikkihetkeä tai urheilusuoritusta lämmiteltävä 20 min ja suorituksen jälkeen vielä 10-15 min. Suoraan kylmiltään ei saa päästää leikkimään.

Huojentavaa kuulla, että lonkat on ok, samoin muut. Ja tuo vammakin vaatii vaan enemmän kävelemistä. Kysyin Taikan lihavuudesta. Sehän parhaimmillaan painoi 22 kg. Nyt painaa 19 kg, kylkiluut jo tuntuu. Lekuri sanoi, et on timmissä kunnossa alkuun nähden. :) Oli samaa mieltä mun kans, et noin kilon verran vielä voisi lähteä. Kuuri siis jatkuu. :)