Huittisissa su 24.5.2009
Tuomareina Sirkka Lempinen ja Jorma Lankinen

Arvostelu
Toimintakyky -1 Pieni
Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Temperamentti +1 Erittäin vilkas
Kovuus -2 Pehmeä
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus - Laukausaltis
Pisteet 121-31= 90

Tiesin, että testissä on ampumiskohta ja olin tyytyväinen, kun se on testin viimeisenä. Tiesin, että Taika reagoi niihin. Vasta aamulla tajusin, että kyllähän ne muiden koirien paukut mei autoon kuuluu, jolloin jo ennen omaa vuoroa paukkuu. :/ Käytiin kävelyllä välillä ja siellä Taiks oli OK. Palattin autolle just ennen kun meitä edellisen koiran paukut tuli. Siinä sitä sit mentiin. Toisen koiran mentyä otin Taikan autosta ja kyllä siitä huomasi, että jännittynyt on. Kun tuomari sit tuli, niin leikki kyllä sen kanssa ja aloitti keskustelun heti, kun tuomari avasi suunsa. Häntä heilui, ettei se siinä vaiheessa enää mitenkään paniikissa ollut. :)

Olin katsomassa yhden testin ennen meitä, joten vähän tuli tietoa, mitä tehdään.  Ilmeisesti silti olin vähän jännittynyt, kun tuomari loppukommenteissa emännästäkin mainitsi. :P Ei muuten oikeastaan paha ollut, mutta silloin, kun Taika pelkäsi tosissaan ja kiskoi hihnaa kun ei pakoon päässyt (kelkka), niin silloin tuntui pahalta. Luulin, että Taika kestäisi kelkan pelkällä haukulla ja pienellä vetämisellä, mutta se pelkäsikin sitä ihan kunnolla. Veti hihnan taakse niin lujaa kuin sai.

Taikasta sanottiin, jotta on rauhaton koira eikä pysty keskittymään yhteen asiaan vaan pälyilee koko ajan. Siis Taika rauhaton!?! Tuo mun ylirauhallinen koira!? Kaikki muu oli testissä ok, mutta ei se kyllä rauhaton ole! Kaikkea muuta. Näin jo heti alussa, et ne paukut vaikutti sen käytökseen, odotti koko ajan, et mistä paukkuu. Kyl luulisin, et tuo teki ison osan siitä käytöksestä. Alussa sinne mennessähän Taika oli kans levoton, vaikka normaalisti tuollaisessa tilanteessa ei vedä yhtään tms. Nyt pyrki koko ajan pihan toiselle puolelle siin tuomaria odotellessa. Ehkä syynä oli siellä ollut äitini, jota ei päässyt moikkaamaan, tai se, että olis pitänyt päästä haisteleen piha ja ihmiset paukkujen takia. En tiedä. Mut ei se kyl mitenkään rauhaton koira ole mun mielestä (riippuu mitä rauhaton tässä yhteydessä tarkoittaa). Testin jälkeen tuloksien luvun lomassa Taika kävi maate. Tuomari heti, että no nyt nukuttaa. Mut Taikahan käy aina maate, jos mitään ei tapahdu. Nyt tosin ei ollut rento asento, vaan kävi kun ei autoonkaan päässyt.

Tuo alun ampuminen harmittaa tosissaan. Olisin halunnut nähdä , miten luonnetesti menee ilman valmista pelkoa. Mut ei voi minkään. Ihan hyvin se silti meni. Pehmeä oli kuten tiedossa on ennestäänkin. Mut ei kaikkein pehmein vaihtoehto. Ei myöskään kaikkein paukkuaroin vaihtoehto ruksattuna, joten hieno juttu. :)

Tuomari sanoi lopussa jotakin, et Taika tukeutuu hihnaan. Et yhdessä me pystytään mihin vain, mut kun koira jää yksin, se *en muista sanoja*. Et se näkyi selkeästi siellä. Sanoi myös, että Taika puolustaa mua, kuten koiran kuuluukin. Mä vaan mietin, et puolustaako se mua vai itseään. Mistä sen näkee? :)

Tuo tulosten luku otettiin nauhalle, mut tuuli, etäisyys ja tuomarin hiljainen puhe teki sen, että vain sieltä täältä sanoista saa selvän. :( Harmittaa, kun Lankinen niin hyvin selitti kaiken, et miksi tämä ja tämä tulos. Sen verran tuota jännitin kuitenkin ja kun termit mulle vieraita, niin ei ihan ajatuskoppaan kaikki mennyt. Olisin halunnut kuulla uudestaan. Harmii hirveästi. :/ Yritän vielä kokeilla saisko kohinaa ees hiukan pois, mut epäilen.

Lopuksi Lankinen vielä käski ostaa koiralle makkaraperunat. Totesin, että maksalaatikkoa oli aikomus antaa. Lankinen siihen, että ei kun nyt tarvii makkaraperunat. :D Mulla varmaan oli huuli pyöreänä, siis koiralle makkaraperunat? Mahtaako ne nyt ranskiksista ihan niin paljon pitää. :P En sit totellut tuomaria, johan noil olis mahat sekaisin moisesta annoksesta näin yks kaks. :D Herkkuja kyllä tuli illan mittaa. Vähän subwayta, jäätelöä, paketti nakkeja ja vielä iltapalaksi mehevä hirven luu. :)