Kun viimein pistin ilmon menemään poropaimennustestiin, oli hakijoita niin paljon, että meni arpahommiksi. Yhden koiran sain mukaan ja lopulta päädyin Unnaan, koska se ei ole koskaan saanut paimennusta harrastaa. Taika sen sijaan lampailla on paimentanut ja päässyt moneen muuhunkin. Taikakin pääsi kuitenkin poroja katselemaan. Testin jälkeen testipaikalle jäi liekaporo, jotta testiin pääsemättömät pääsivät kokeilemaan. Taika söi ensin pipanoita hirveällä innolla ja mulkaisi vain poroa, kun poro liikkui, Taika alkoi sitä haukkumaan. :)

Loman lopuksi pääsimme kokeilemaan poropaimennusta poromies Juhan luo Ranualle. Suuri kiitos vielä mahdollisuudesta! Taika oli innokas ja kuten epäilinkin, haukku kuului jo alkuvaiheessa. :) Ensin mentiin pienemmässä aitauksessa, jossa oli melkolailla jo tallatut polut. Taika juoksi ja kimitti porojen perässä. :) Välillä pyysin luo ja typy tulikin ohimennessään morjestamaan. Haukkui koko ajan paikallaankin, mikä oli huono juttu. Hiljaa olemista pitää siis harjoitella. Sitä pitäisi harjoitella kotona ihan arkielämässäkin. Tytöstä on viime aikoina lähtenyt tosi paljon ääntä.

Taika oli sen verran hyvä, että Juha kysyi mennäänkö isoon aitaukseen. Pelkäsin, että Taikalla ei kunto riitä, kun lumi ei siellä tallattua ja jännitti mahtaako se tulla siellä luoksekaan. Menimme kuitenkin. Taika painui samoin tein porojen perään. Meni kauaskin, toiselle puolen aluetta. Taika yritti edetä polkuja pitkin, mutta totesi pian, että porot menevät niin kovaa, että polkujen kiertäminen on tosi hidasta. Hangessa taas kunto loppui jo alkuunsa. :) Kun porot oli liian kaukana, typy ei jaksanut enää perään lähteä.

Sit mentiin taas pienempään aitaukseen, jossa meno muuttui taas vilkkaammaksi, kun typy jaksoi juosta. :) Yllättävän hyvin Taikalla oli korvatkin, että malttoi pysähtyä luokseni. Toki pyrin ne kutsut tekemään kohdissa, joissa Taika oli tulossa oikeaan suuntaan muutoinkin, että olisi isompi mahdollisuus saada se luokseni. :)

Oli tosi hienoa, kun päästiin harjoittelemaan. Ensimmäiset porot niin emännälle kuin koirillekin ja hienosti meni! Ensi vuonna ajattelin, jotta ilmoittaisin Taikan testiin. Vähintään mennään Juhan luo taas treenaamaan, jos arpaonni ei testin kanssa suosi. :) Harrastus ei jää tähän, sen verran emännälle iski lappikuume tämän reissun aikana. :)