Taikan oli määrä syntyä ensimmäiseksi omaksi koirakseni. Siitä hää onkin sit joutunut kärsimään. Kaikki on opittu - kantapään kautta.

Taikan ekana vuonna olimme mukana Toijalan Seudun Koirakerhon pk-toiminnassa. Viikoittain oli pk-tottista ja hakua, joskus kokeiltiin parin ruudun verran jälkeäkin, mut se ruutujuttu ei mua oikein inspannut, niin se ei sen pitemmälle mennyt. Siellä me dobbereiden ja sakemannien keskellä treenattiin puolivuotiaan Taikan kanssa. :) Porukka otti tällaisen "pikkukoiran" hyvin vastaan. Hausta Taika tykkäsi, vaikka eihän se vielä ehtinyt oikein kunnolla alkaakaan kun oli niin nuori koirakin vielä. Olisi kyllä kiva joskus vielä treeneihin päästä.

Niihin ei ole sen jälkeen päästy, kun muutettiin Pohjanmaalle. Siellä oli treenipaikat niin kaukana, etten jaksanut siihen hommaan lähteä. Viikolla koulun jälkeen olis pitänyt koirat hakea kotoa ja mennä takas Kauhajoelle. Tunteja autolla ajoa, kun koulukin oli niin kaukana. Kristiinanseudun Palveluskoirakerhossa sit käytiin arkitottelevaisuutta, oli edes hiukan lähempänä. Aluksi se oli pk-tottista, mut opettajan lähtiessä vaihtui TOKOon. Siellä kun pari kertaa yritettiin käydä, niin todettiin, ettei ollut hyvä. En pidä TOKOsta ja toisekseen Taika pelkäsi siellä. Muut komensi koiria huutamalla, niin Taika ei siitä tykännyt. Mentiin arkitottelevaisuuteen vain, vaikkei siellä uutta opittu, mut oli jotakin ees.

Naapurin koira puri Taikaa niin pahasti, että Taika oli kolme päivää täysin liikuntakyvytön. Kipulääkkeen voimalla kävi oven ulkopuolella pissalla. Kakkaa ei tehnyt. Tuon jälkeen treenit meni siihen, että totuteltiin vain olemaan koirien kanssa. Treenikentälle se ei enää uskaltanut mennä. Me kierreltiin kentän laitoja, että typy oppi ettei kaikki koirat ole pahoja. Nyt tilanne on jo vähän parempi. Unnan treenatessa agia, otan Taikan kans hieman tottista. Se menee hyvin ja typy tahtoisi kentällekin. Ei mene autoon kuin komentamalla. :)

Pohjanmaalle muuton aikoihin kävimme Tampereella Taina Auran peruskurssilla. Arkitottelevaisuus asioita sielläkin, opetti myös aktivoinnista ym kaikkea. Lisäksi Taika on ollut näyttelyissä, mutta niistä pistän oman aiheen. Oma aihe tulee myös Lammaspaimennuspäivästä.

Monenmoista on Taika kokenut. Hyvässä ja pahassa. Taikan kanssa on ollut kiva kokeilla erilaisia harrastuksia. Kesällä 2009 typy pääsee joko Unnan kans agiin, jos antavat luvan tai sit menen Taina Auran kurssille kokeilemaan karusellitokoa tai muuta mukavaa. :) Katsotaan nyt ensin, et pääseekö tuonne agiin, kun se olis kaikkein mukavin. Se selviää vasta myöhemmin.